פורטל זה נקרא 'מוסאשי' של שם אחד מגדולי הסמוראים של יפן – מיאמוטו מוסאשי (1645-1584). מוסאשי היה סמוראי יוצא דופן ביפן ודמותו וספרו 'ספר חמש הטבעות' השפיעו רבות על החברה היפנית ומחוצה לה. מוסאשי נולד במיאמוטו-מורא שבמחוז מימאסאקא. העדויות ביחס לשנת לידתו סותרים, אך מסתבר כי נולד בשנת 1584. אביו היה לוחם שהצטיין בלוחימה עם חרב וחרמש קרב. אביו של מוסאשי עזב את ביתו כשמוסאשי היה ילד קטן והא גדל אצל דודו, שהיה איש דת במנזר שוריאן. בגיל שלוש עשרה ניצח מוסאשי את הסמוראי ארימה קיהאי, שהזמין להתמודדות נגדו את מי שחפץ בכך. החל מגיל 15 החל מוסאשי בחיי נדודים. הוא נדד ברחבי יפן, למד את אומנות החרב ואומנויות לחימה נוספות. מראהו של מוסאשי היה מרושל, שערו גדל פרא, הוא לא הקפיד על רחצה, סדר וניקיון – דבר שהיה חריג ויוצא דופן בחברה היפנית באותה התקופה ועורר סלידה וחשש מדמותו. מוסאשי נלחם בכמה מלחמות בין שליטי מחוז, והשתתף בעשרות קרבות שבהם מעולם לא הפסיד. בערוב ימיו כתב מוסאשי את ספרו 'ספר חמש הטבעות' (גו רין נו שו) שהוא מעין סיכום של מוסאשי על אסטרטגיה, טקטיקה והאתיקה של הבודו – דרך הלוחם. בנוסף לכך עסק מוסאשי גם בציור, תכנון גנים ואדריכלות.
ייחודו של מוסאשי כלוחם היה בכך שהוא הביא לידי ביטוי שנות אימון רבות, אינסטינקטים של לוחם וחשיבה יצירתית. בכל הקרבות הוא הפתיע את יריביו בדרכים שונות. למשל, הוא נהג לאחר לזמן שבו נקבע הקרב, או להקדים לשדה הקרב וללמוד את שיטות אויביו, להטיח ביריב משפטים שערערו את בטחונו העצמי ועוד ועוד. בסרטון שלפניכם מוצג אחד הקרבות המפורסמים של מוסאשי, כנגד קוג'ירו – סמוראי בעל שם באותה התקופה, בשנת 1612. דו-הקרב נקבע על אי קטן וקוג'ירו המתין למוסאשי על האי בשעה היעודה. אולם מוסאשי בושש לבוא והגיע רק בשעות אחר הצהרים, כשהוא חמוש בחרב מעץ שגילף בעצמו ממשוט סירה. מוסאשי ניצח בקרב זה, ומכאן ואילך התפרסם שמו ברחבי יפן.
בחרנו לקרוא לפורטל מוסאשי בגלל השילוב של מיאמוטו מוסאשי בין החרב לבין העט. החוויות באימון ובתרגול של אומנויות הלחימה, הבדיקה ארוכת השנים של מגוון אומנויות לחימה והחיפוש הבלתי נלאה ובלתי מתפשר של מוסאשי על הדרך הנכונה והטובה ביותר של הבודו. מאידך, בספרו הוא ניסה לתאר במילים חוויות אלו ולהעביר לקורא את שיטות האימון והאסטרטגיה שלו, המסקנות שהגיע אליהן והאופן שבו על הלוחם להכשיר עצמו באופן הטוב ביותר. פורטל זה מבקש ליצור שילוב דומה. עיקר העיסוק באומנות לחימה הוא באימון עצמו – בתרגול של אומנות הלימה, ליטוש ובחינה מחודשת של תנועות מוכרות ולימוד תנועות חדשות; של בחינה והבנה טובה של היעילות של הטכניקה, התבוננות פנימית על הגוף ויכולותיו והבנה של משמעות התזמון, ההתקפה ועוד. אך במקביל מבקש פורטל זה גם להציג ולדבר על אומנויות לחימה – להציג בפני הקהל הרחב שאין לא היכרות מקדימה עם אומנויות לחימה ומעוניין בכך וגם לאנשים בעלי רקע באומנויות לחימה ומעוניינים להרחיב את ידיעותיהם ולהיחשף לאומנויות לחימה נוספות.